Com perdre la por a parlar en públic? Què fer per gestionar aquesta emoció que et limita a l’hora de transmetre tot el teu talent i la teva essència amb total naturalitat?

Si sents pànic, incomoditat o vergonya cada cop que has d’intervenir davant una audiència i notes que de tu no emergeix la creativitat quan has de preparar o pronunciar un discurs, segueix llegint perquè en aquesta entrada vull compartir amb tu algunes estratègies t’ajudaran a perdre la por a parlar en públic.

Primer de tot, has de entendre que, com tot a la vida, és impossible realitzar un canvi a la teva realitat exterior, si abans no has dut a terme un treball previ en la teva àrea interior.

De la presa de consciència, de l’auto-coneixement i de l’actitud de voler canviar, en trauràs l’energia que t’impulsarà a convertir-te en la persona que vol ser: aquella que davant altres persones s’expressa amb tranquil·litat, seguretat i convicció de qui és i del que transmet.

Perdre la por a parlar en públic és més senzill del que et penses, només has de canviar la teva manera de pensar, emocionar-te i comportar-te.

Pren nota de 7 estratègies que faig servir a les meves sessions de Coaching personal i que t’ajudaran a perdre la por a parlar en públic:

1.Canvia els pensaments i les creences tòxiques que provoquen aquesta por.

Les pors emergeixen com a  conseqüència de pensaments, judicis i creences errònies que tens del món i de tu mateix.

Quan prens consciència d’aquests pensaments que et limiten, els canvies i els transformes en afirmacions objectives i positives, la por desapareix i en el seu lloc sorgeixen emocions més potenciadores que et posen més fàcil poder-te  dirigir a una audiència amb més calma i seguretat.

El secret radica en estimar-te a tu mateix, en tractar-te bé,  en deixar de pensar en les crítiques que pots rebre i  enfocar-te en aportar valor i en el meravellós missatge que vols transmetre.

Pregunta’t: Quin discurs mantenc amb mi mateix?  Com m’estic tractant? Quines mentides sobre la realitat i sobre mi mateix m’estic explicant cada cop que he de parlar en públic?

2.Canvia les teves programacions mentals memoritzades en forma d’imatges, sons i sensacions.

Moltes vegades, i segons la ciència de la Programació Neuro-lingüística, el que et provoca l’emoció de la por no és la situació d’haver de parlar en públic, sinó les característiques de les imatges, sons i sensacions que emmagatzemades dins la teva memòria i que el teu pensament, a través de la ment  subconscient, reprodueix cada cop que penses en aquesta situació en concret.

Quan en el teu subconscient, a través de la visualització, re-programes i transformes les imatges, els sons i les sensacions que reprodueixes quan penses en la situació que et fa por, generes noves emocions més positives i potenciadores, que fan que la por s’esfumi i t’impulsen a actuar amb més coratge.

3.Recupera i modela estats emocionals potenciadors.

Pensa en algun moment en què t’hagis sentit ple d’energia, i hagis actuat amb decisió i determinació. Recupera i reprodueix, amb la màxima intensitat, aquesta emoció potenciadora fins que, sempre que vulguis, la puguis generar conscientment a l’hora de motivar-te.

4.Modela la mentalitat, els comportaments i les habilitats d’altres persones que parlen bé en públic.

Tanca ells ulls, respira pausadament i visualitza l’escena d’una persona que parla bé en públic. Fixa’t en el què fa, en com es mou, en què diu i en què pensa.

Ara visualitza’t a tu reproduint aquest mateix comportament. Quan, des del modelatge, graves les imatges de noves maneres d’actuar en el teu subconscient, a poc a poc aniràs generant nous hàbits de comportament que et portaran a on tu vols.

5.Assaja noves maneres de comportar-te.

Aprofita qualsevol moment per desafiar la por i parlar en públic. Un breu discurs en el sopar d’antics alumnes de la teva escola o explicar a què et dediques en veu alta a tres o quatre persones mentre estàs esperant el vol que et portarà a casa, poden ser un bon començament.

Ves pesseta a pesseta i celebra els teus èxits, per petits que siguin.

Recorda que l’aprenentatge es fonamenta en la pràctica!

6.Fomenta la teva assertivitat.

Aprèn i practica la manera més sana i eficient de comunicar-te, l’assertivitat. Comunicar-te de manera correcta, lliure i positiva millorarà les teves relacions, i això reforçarà la teva confiança i seguretat a l’hora d’expressar-te

7.Perfecciona l’art i la tècnica de parlar en públic.

Parlar a l’audiència des de les emocions, explicar la teva història, fer preguntes, moure’t en l’espai o mirar als membres del públic als ulls són algunes de les moltes estratègies que et poden servir per despertar l’ interès i l’admiració a la teva audiència.

Perfeccionar l’art de parlar en públic et portarà a anar acumulant èxits i augmentarà la teva confiança i autoestima.

Què t’han semblat aquestes estratègies?  En coneixes alguna més  que vulguis compartir amb mi?

Estic impacient perquè m’ho expliquis!

Amb amor i gratitud,

Pere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *