Abans de que t’expliqui com saber quins són els teus valors més importants, deixa’m preguntar-te:

Ets coherent amb tu mateix/a? Ets sents permanentment insatisfet o insatisfeta perquè veus que no tens el control de la teva vida? Et  falta energia i motivació per superar qualsevol obstacle? Notes que et falta mantenir l’equilibri, la integritat, l’alegria i l’optimisme en algunes àrees de la teva vida?

Si la resposta a alguna de les preguntes és sí,  és que potser necessites saber quins són els teus valors més importants i passar a l’acció per  viure d’acord amb ells.

I és que els valors són tot allò a què donam importància en determinats moments i situacions de la nostra vida.  Constitueixen la nostra benzina, la nostra font de motivació, l’energia que ens impulsa a viure i a encarar tot tipus d’obstacles amb fermesa i il·lusió.

Moltes vegades, el principal origen dels conflictes entre parelles, equips de feina, grups de persones o famílies rau en el fet que les persones que les componen no comparteixen els mateixos valors.

Si som incoherents amb els nostres valors, la vida se’ns fa, insuportable, aspra, trista, feixuga, sentim malestar emocional i tenim la sensació de que no controlam el nostre destí. Ens trobam lluny de nosaltres mateixos i som incapaços de prendre bones decisions, amb el patiment que això suposa.

A la feina, amb la parella, amb la família, en les nostres relacions, quan vivim d’acord amb els nostres valors, som més feliços, ens acostam al nostre equilibri emocional i recuperam la sensació d’auto-control i d’equilibri vital.

Quan ens plantejam un canvi de vida, de feina o professió, i decidim perseguir els nostres somnis, la primera passa que ens convé abordar és conèixer quins són els nostres valors més importants, perquè, satisfent-los, ens catapultam d’una manera més senzilla i sana cap al lideratge de la nostra vida.

Per favor, emmarca aquest paràgraf i posa’l en un lloc ben visible:

“El nostres somnis i desitjos són les intencions de la nostra ànima, del nostre cor. Els objectius, constitueixen la manifestació material d’aquests desitjos. I els valors representen la benzina, l’energia  i la brúixola que ens impulsarà a fer-los realitat”

Amèn.

En els meus processos de Coaching personal sempre procur treballar els valors amb els meus clients, i els resultats i canvis positius que experimenten a les seves vides són notables.

En aquesta entrada, vull compartir amb tu quatre tècniques que t’ajudaran a detectar els teus valors més importants perquè d’aquesta manera els puguis satisfer i obtenir l’equilibri que desitges:

  1. Pregunta’t què és important per tu.

Una bona manera de saber quins són els teus valors més importants és respondre a preguntes com: Què és important per tu, ara mateix? Què et motiva? A què no renunciaries de cap de les maneres?  Quines són les teves línia vermelles?

  1. Pregunta’t a qui admires.

Pensa en dues o tres persones a qui admires i demana’t què és el que admires d’elles. Et sents identificat per aquestes persones perquè projectes en elles els teus valors principals.

  1. Pensa en el que et treu de polleguera.

Allò que detestes i que no suportes representa una transgressió d’algun dels teus valors.

Detecta el contrari d’allò que et treu de polleguera i obtindràs algun dels teus valors més importants.

  1. Identifica les situacions i circumstàncies en què t’has sentit plenament realitzat.

Allò que estaves fent quan et vas sentir plenament realitzat, el lloc on eres, l’habilitat que estaves exhibint i el que estaves defensant mentre et senties així ens donen molt bones pistes sobre els valors que estaves satisfent.

I tu?  Ja saps quins són els teus  valors més importants?  Com els estàs vivint? Quins estàs traint a la teva vida? I quins estàs satisfent?

M’encantarà saber-ho!

Amb amor i gratitud,

Pere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *