Como-tratar-miembros-antiguos-equipo-de-trabajo

Com tractar amb els membres antics del teu equip de feina?

Has heretat un equip de feina i et sents bloquejat/da i frustrat/da  perquè notes que els membres més antics del teu nou equip no et fan cas, entren en permanent conflicte amb tu i no t’ho posen gens fàcil?

Quan faig processos de Coaching amb professionals, un dels bloquejos i casos més típics que em solen presentar és l’estrès i impotència que senten perquè no saben com “guanyar-se” els membres de l’equip que duen més temps a l’empresa o l’organització.

Els meus clients, com a líders d’equips, senten que, d’alguna manera, els membres més antics del seu equip els rebutgen, no els accepten, no els veuen com a líders autoritzats per liderar-los.

T’està passant a tu?  T’entenc. És un cas típic en molts equips de feina.

La bona notícia és que pots fer alguna cosa per canviar la situació.

Quan tractam aquest tema amb els meus clients, sempre procur enfocar-lo amb la mirada sistèmica.

Un equip de feina és un sistema. Un sistema és un conjunt d’elements que es relacionen entre ells a partir d’un o varis components en comú. Una família, un equip de feina, una empresa, una ciutat, un país, un conjunt d’estats, un sistema planetari. Tot això són sistemes.

Tingues en compte que:

“Tots i cada un de nosaltres formam part d’un sistema. Per tant, la consciència i acció que emprenguem  en relació al nostre rol, funció i comportament en el sistema, determinaran la nostra salut, la del sistema i la dels tot els seus membres”

Els canvis que tu emprenguis, afectaran tots els sistemes amb els quals interactuïs.

Perquè dins un sistema hi hagi un equilibri, s’han de respectar les lleis sistèmiques universals de:

-L’antiguitat.

-La pertinença

-El donar i rebre.

Tenint sempre omnipresent els actes de reconeixement i escolta activa.

Quan lideres un equip de feina i et costa tenir bona relació amb els membres més antics, el que molt probablement succeeixi és que aquests, d’alguna manera, estan insatisfets perquè no es senten reconeguts com a membres més antics i estan reivindicant que es compleixi i es reconegui la llei de l’antiguitat, la que diu que el qui fa més temps que és a l’equip, té més prioritat, perquè té més experiència i recorregut dins l’equip i organització i, per tant, ha d’ocupar i se l’ha de reconèixer, d’alguna manera, un rang superior.

Per tant, si vols que hi hagi pau a l’equip, fes que els membres més antics sentin que pertanyen a l’equip. Escolta’ls i reconeix amb fets tangibles, l’antiguitat, la seva experiència, trajectòria, vàlua i capacitat d’aportació a l’equip.

D’aquesta manera  veuràs com tu i el sistema es desbloquejarà, tot començarà a fluir i guanyareu amb tranquil·litat i poder personal.

Què t’ha semblat?  I tu? Com creus que es respecta l’antiguitat en el teu equip? En quines àrees necessites treballar? On estàs tu en relació a aquesta antiguitat?

M’encantarà que m’ho expliquis!

Amb amor i gratitud,

Pere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *