Que-es-Subconsciente

Saps què és la ment subconscient? Saps on tens el poder per canviar la teva vida i professió? Saps per què a les persones ens costa tant canviar o crear la vida que desitjam?

La resposta és molt senzilla:  perquè cercam les solucions, recursos i respostes en el lloc més inadequat i, al mateix temps, menys poderós del nostre cervell. Ben curiós…, no ho trobes?

Així és! Tendim a racionalitzar-ho tot, pensam que els nostres problemes es poden resoldre de manera lògica i enraonada, ens deixam dur per la nostra inèrcia i no som conscients que l’eina més poderosa que tenim per liderar la nostra vida és a la part del nostre cervell que, justament, no estam gens avesats a utilitzar: la ment subconscient, què rau en el nostre cervell “emocional”.

Imagina’t un enorme Iceberg enmig de la mar. Què pensaries si et digués que la part submergida és la ment subconscient, o la part emocional, i que la  punta de la superfície és només la nostra part racional?  I què diries si et digués que durant el dia a dia només fem servir un u per cent d’aquesta part de la ment tan poderosa?

Ment Subconscient

Vist així, és normal que a les persones ens costi tant canviar i resoldre els nostres problemes.

Per explicar-ho d’una manera senzilla, podríem dir que la ment subconscient és com un gran magatzem de recursos i informació que s’allotja a l’hemisferi dret de la nostra cortesa cerebral. Treballa milions de vegades amb més velocitat i amb més potència que la nostra ment racional, què és l’encarregada de les nostres operacions lògiques.

Sí, efectivament, és el lloc on s’amaga el nostre “Súper jo”, la part que domina les nostres emocions, el lloc on rau la nostra creativitat, la memòria, la nostra capacitat de somniar i visualitzar. La ment subconscient és el lloc on hi tenim emmagatzemades les nostres programacions adquirides, en forma d’experiències,  creences, conviccions i opinions, i per tant, és la detonadora dels nostres pensaments, que generen les emocions, hàbits i comportaments que conformen la nostra vida.

És per això que les disciplines del Coaching i la PNL sostenen que tot canvi de comportament s’ha de produir i activar des de la ment subconscient perquè esdevingui finalment un hàbit automàtic i quotidià en el nostre dia a dia.

La nostra felicitat, plenitud i el nostre equilibri, tant a la vida com a la feina, arriben quan som capaços de delegar la solució dels nostres problemes a la nostra ment subconscient, quan deixam que ella ens ajudi. Si així ho fem, ens estalviarem molt de temps i energia en el nostre dia a dia.

D’acord…ho he entès. Però…com activar el poder de la ment subconscient?

Venga! Pren nota ara de 6 estratègies que t’ajudaran a obrir la porta d’aquest gran magatzem de recursos i que faig servir en  els meus processos de Coaching amb els meus clients:

1. Fes i fes-te preguntes obertes.

Les preguntes obertes desperten la consciència i la responsabilitat de les persones. Deixa de cercar respostes i abandona l’hàbit de donar-te odres i instruccions constantment. Formula bones preguntes i el subconscient et donarà totes respostes que necessites.

2. Fes servir metàfores

Les metàfores són històries simplificades que estimulen i faciliten l’aprenentatge, t’ajuden a entendre la vida i et catapulten d’una manera espectacular cap a la memorització i la comprensió de conceptes. Explicant metàfores explicaràs i entendràs millor el món.

3. Canvia la teva manera de parlar: construeix afirmacions poderoses.

Elimina les paraules  limitadores del teu vocabulari, i substitueix-les per paraules més motivadores i positives, que et condueixin a l’acció i al creixement. Les paraules són l’ADN del nostre pensament, i canviant el teu llenguatge, re-programes també els teus pensaments.

4. Posa per escrit el teus objectius.

Quan manifestes els teus objectius per escrit, despertes la consciència i crees automàticament noves realitats en el teu subconscient, que prest es transformaran en realitats a la teva vida.

6. Medita.

La meditació és una eina excel·lent que t’ajuda a viure en el moment present, i per tant, et fa connectar amb tu mateix i amb l’energia que la natura i l’entorn et donen. Res és més poderós que viure en l’ara i aquí.

7. Fes servir les visualitzacions.

Tanca els ulls, crea i reprodueix en la teva ment les imatges, els sons i les sensacions que experimentaràs quan assoleixis allò que et vols aconseguir en el futur.  Quan accedeixes a la ment subconscient a través de la relaxació, la hipnosi o les visualitzacions i crees des d’allà noves realitats, estàs generant nous hàbits que amb el temps et conduiran a fer realitat els teus propòsits visualitzats.

Què t’ha semblat? Fas servir alguna de les estratègies per activar la teva ment més poderosa? Ja m’ho explicaràs!

Estaré encantat de rebre els teus comentaris!

Amb amor i gratitud,

Pere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *